Kursgårdar

 
UGL i Abisko i midnattssol eller höstglöd!

KURSDATUM | PRISER | LÄS MER OM UGL HÄR

Att gå UGL i Abisko i midnattssol eller höstglöd är storslaget! Att bo i internationell miljö på Abisko turiststation, blicka bort mot Lapporten från rumsfönstret, njuta av delikata måltider i matsalen med utsikt över det milsvida Torneträsket, kanske bada i den vedeldade bastun och svalka sig i Torneträsks åttagradiga vatten, väckas mitt i natten av midnattssolens envisa strålar och ta en morgonpromenad längs Kungsleden intill den brusande Abiskojokken - det blir en oförglömlig vecka!
 
Du reser till Abisko med bil eller tåg eller väljer kanske flyg till Kiruna och därifrån tåg eller buss till Abisko. Om man önskar se mer av naturen kan man komma till Abisko på lördag före kurs och göra en dagsvandring under söndag. De som vill vandra, träffas på lördag kväll på Abisko turiststation och äter gemensam middag. Under söndagen tar vi med oss lunchmatsäck och gör en vandring med storslagna vyer. På söndag kväll eller måndag morgon ansluter övriga kursdeltagare. Kursen börjar på måndag förmiddag och avslutas på fredag i tid för att hinna med tåg eller anslutning till flyg. Några av er kanske väljer att stanna kvar någon dag för att ytterligare få njuta av naturen. För information om Abisko turiststation se hemsidan www.svenskaturistforeningen.se/abisko.  
 
 
 
UGL på Stiftsgården i Skellefteå - en vecka i historisk miljö!

KURSDATUM | PRISER | LÄS MER OM UGL HÄR

Stiftsgården är en modern konferensanläggning som ligger i idylliska omgivningar intill den medeltida landskyrkan och "Bonnstan" - kyrkstaden med anor från 1600-talet. Vi bor i smakfullt inredda rum med hotellstandard, ljusa möbler och sköna sängar. I Prästgårdens matsal njuter vi av god mat och gott fika. Torsdag middag intar vi i Pehrkällaren, den unika källaren från 1600-talet med stämningsfull atmosfär. Under veckan kan vi koppla av med promenader/jogging längs Skellefteälvens promenadstråk och bese Lejonströmbron från 1700-talet - Sveriges äldsta träbro, där ett slag stod mellan ryska och svenska hären 1809.

Kursen börjar på måndag förmiddag och avslutas på fredag. De som reser långt är välkomna till kursgården redan på söndag kväll (ingen debitering för extra natt).

För information om Stiftsgården se www.stiftsgarden.se.
 

 


 

Anmälan till kurserna görs via mail till   Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den   eller per telefon till Scilla 08-624 08 28. Vid avbokning senare än sex veckor före kursstart debiteras hela kursavgiften. Avbokningskostnad för internat enligt kursgårdens bestämmelser. Företag kan utan debitering byta ut en deltagare mot en annan.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ugl2008Abisko  turiststation från Nuolja

 

Kungsleden

Abisko turiststation
Res till Abisko

SAS
Norwegian
SJ
Norrlandskusten

   


stiftsgarden32web1

petrikallaren_kopia_2_2
Stiftsgården, Skellefteå

Res till Skellefteå
SAS
SJ
Norrlandskusten